Wednesday, 19 September 2012

Muqaddam Bergambar

Muqaddam Bergambar menampilkan terjemahan dalam Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris dan tulisan Jawi serta dihiasi dengan gambar-gambar sebagai daya tarikan untuk anak-anak khususnya, agar bertambah minat mereka untuk membaca Al-Quran.

Ianya juga dapat memudahkan para pendidik, pembimbing serta ibu-bapa dalam mendidik anak-anak terhadap ajaran yang terkandung di dalam Al-Quran. Ilustrasi yang terdapat dalam buku amat membantu bagi menarik minat pembaca memahaminya.

Mengapa nak guna Muqaddam Bergambar?
Kadang - kadang susah nak ajak anak belajar mengaji. Bosan katanya bila mengadap iqra'. Lagi best baca komik atau main game.
Kini anda tidak perlu rungsing lagi!
Cuba baca muqaddam bergambar bersama anak anda. Anak kecil suka kepada warna yang terang, dan gambar yang comel. Anda baca muqaaddam sambil dilihatkan kepada anak. Pasti anak tak sabar utk membaca muqaddam dengan lancar!
Muqaddam bergambar ini mengandungi 30 surah juz amma. 
Mulakan dengan membaca muqaddam bersama anak anda. 
Ini akan mencetuskan rasa di dalam diri anak utk belajar asas iqra'.
Bila anak nampak, kalau cepat belajar iqra', boleh lah baca muqaddam bergambar. Anak pasti akan berusaha bersungguh- sungguh belajar iqra'!
Jadikan muqaddam bergambar sebagai motivasi utk anak anda belajar mengaji :) Mengaji kini bukan lagi perkara yang memberi tekanan. Kini ia pasti menjadi aktiviti yang di tunggu-tunggu :)
Muqaddam Bergambar
Price: RM15

*PERCUMA CD JUZUK AMMA

AVAILABLE

3 comments:

 1. as salam,saya berminat untuk beli muqadam bergmbar ni. tp sekarang sy masih bercuti berpantang di kg. insya Allah lagi dua minggu sy akan kmbali ke rumah sndiri. jika puan tidak kbratan utk reserved item ini, sy akan sms detail sy kepada puan. please reply. thank U.

  ReplyDelete
 2. Assalamualaikum puan Cahaya Iman,
  Saya akan reserve utk puan,tp sila hubungi saya melalui email utk asap bg tujuan mendapatkn butir2 puan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. terima kasih bayk2, boleh sy hubungi puan melalui no tel yg tertera?

   Delete