Tuesday, 16 December 2014

Buku Amoi Berhijab

Amoi Berhijab

Tengok je buku ni melintas di newsfeed supplier,memang rasa tak dapat menahan diri dari membaca.Kekaguman mengenai Felixia memang saya luahkan didalam hati sahaja sebelum-sebelum ini.Fesyen muslimah beliau buat hati meronta-ronta nak follow.Kohkohkoh!Jom tengok sinopsis buku Cik Rania Felixia kita ni.

Sinopsis Amoi Berhijab

Sebut nama Felixia, yang datang dalam fikiran kita adalah: seksi. 
Sekiranya tidak seksi, yang mungkin datang adalah: Playboy.
Kalau pun tidak Playboy, tergambar soal: hijab. 


Namun siapa sangka, di balik wajah menawan itu ada banyak kisah? Kisah yang selama ini dipendam, disimpan, dan tidak dikongsikan.

Dalam Amoi Berhijab, ada banyak cerita yang istimewa. Cerita waktu kecilnya yang disalah faham sebagai bisu. Cerita waktu sekolahnya yang asyik dibuli. Cerita waktu remajanya yang penuh dengan agenda menjaga adik sahaja.

Kemudian tentulah ramai ingin tahu hidup seorang model Playboy. Bagaimana hidup dalam dunia glamor. Serta hebatnya sehelai tudung, mampu mengubah hati seorang insan.

Amoi Berhijab, sebuah buku ikhlas daripada hati. Sebuah tulisan yang sejujurnya mahu berkongsi, buat sesiapa yang mahu mengetahui.





HARGA RM18

Beli di mana?

sms/whatsap 017 223 5362 [Roslina]
telegram littlemuna
instagram littlemunas
atau pm fan page saya https://www.facebook.com/messages/littlemunas

Thursday, 4 December 2014

Buku-buku dan kombo Disember


Pencapaian Peribadi 2014

Assalamualaikum semua.Sangat bahagia tiba ke bulan Disember.Menyemak semula tahun 2014.Pencapaian dan jatuh bangun selama setahun.Yang saya amat syukuri saya dapat menembusi pasaran buku yang saya tak pernah jangka sebelum ini.Perkara kedua,bertukar kerjaya daripada aircraft maintenance engineer menjadi work-at-home-mum dengan pencapaian memberangsangkan.Yang paling bermakna,dapat mengajar anak al-quran.Kaching!Didoakan menjadi pencen kubur yang berterusan hasil daripada menjara anak membaca quran.Amin.

Buku Paling Laris November 2014

CATATAN MAT LUTFI.Tak lain tak bukan buku adik kita nun jauh belajar di negeri orang.Jom layan sikit promo beliau di youtube.

Mari tengok feedback customer yang membeli dari saya ye.Mostly adik-adik universiti.Tak kurang remaja purba 3 series macam kami.Tak kurang jugak yang dijangkiti gelak kohkohkoh!Jom tengok
Adik-adik universiti
Feedback di Instagram.Follow @littlemunas
Yes we are 30s and still enjoying the book
Cukup pasal Mat.Jom lihat kombo terbaru.

Kombo Puteh Press

Mat lutfi& The Other Side Of the Coin RM50

The Other Side of The Coin

With any one way of looking at something in life, there will be a different way or different ways of looking at it."
"The Other Side of the Coin" offers an alternative perspective into topics such as identity, love, education, community, and self-worth. These are only a few essential topics that we need to look into, refine, and do a societal self-reflection on. There is more than one side to any coin. It means that with any one way of looking at something in life, there will be a different way or different ways of looking at it.
"Everyone can inspire. You do not need to do everything to please everyone. You just need to know what talent is suitable for you."  
AIMAN AZLAN
Aiman Azlan is, among other things, a video blogger who makes videos on Youtube and a blogger who writes on his blog www.aimanazlan.com. He graduated from University of Toronto, Canada with a degree in Biology and Psychology. He now spends his time traveling across Malaysia and beyond as a freelancer public speaker, speaking to people, especially the youth, on various topics. His aim is to motivate and inspire people to become a better version of themselves, realizing their full God-given potentials.
 
AMEEN MISRAN
 
'Abdul Muhaimin Misran or known as 'Ameen Misran' is a passionate lover of the arts and literature. His fiery spoken word poetry performances are designed to captivate the audience. Ameen Misran is a former student of Ma'had Attarbiyah Al-Islamiyyah (MATRI). He holds a bachelor's degree in English Language and Literature (BENL) from International Islamic University Malaysia (IIUM). Ameen Misran is a writer (www.langitilahi.com). journalist and spoken word artist.

Harga RM25

Catatan Mat Lutfi

Jelasnya, Matluthfi berasal dari Utara. Walaupun sebilangan masyarakat memuji beliau kerana tidak lupa daratan atas pengekalan dialeknya, Matluthfi tahu perbezaan antara tidak lupa daratan dan tidak pandai berenang.
Apabila seseorang itu bertanyakan tentang usia, Matluthfi tahu soalan itu bukan daripada seorang peminat sejati; ataupun kemungkinan juga daripada seorang yang tidak pandai mengira kerana 'Matluthfi90', duh.
Matluthfi mula terkenal apabila video Mother's Day beliau di Youtube menjadi viral. Mak Matluthfi tidak gembira dengan berita ini kerana merasakan Mother's Day haram. Mak Matluthfi berkata, "Mother's Day bukan hanya sehari, tetapi hari-hari adalah Mother's Day."
Matluthfi merasakan mak beliau demanding kerana mahukan video pada setiap hari.
Di kala teman-teman sebayanya sibuk membina badan, Matluthfi sibuk membina jamban di Curtin University. Pada setiap kali Matluthfi berasa tertekan dengan kuliahnya, Matluthfi akan mengurut dada dan cuba mendapatkan inspirasi daripada Alumni yang telah berjaya mendapat Ijazah Doktor Falsafah dari sana - Datin Sri Rosmah Mansor.
Berkat sokongan daripada rakyat Malaysia, Matluthfi telah dikurniakan beberapa anugerah seperti Shout Aloud Award, Digi WOW Award, dan Vlogger Terbaik daripada suami Alumni. Tetapi, anugerah yang paling dihargai oleh beliau adalah anugerah untuk berfikir dan menulis.
Dengan itu, lebih ramai yang boleh membaca...
...dan harapnya berfikir.
 Apa guna anugerah jikalau tidak dikongsi, bukan? :)
Harga RM25

30 Hari Mencari Tuhan


"Kadangkala, petunjuk sudah ada. Dekat dan bukannya jauh dari kita. Tinggal tidak pernah kita bernafsu untuk menyelaknya. Lantas kita rugi setelah mempersiakannya."
Buku Untuk Kita Pendosa: 30 Hari Mencari Tuhan yang dikarang, bukanlah kerana kita hanya perlu mencari Tuhan dalam masa 30 hari. Bukanlah juga kita pasti akan bertemu Tuhan dalam masa 30 hari. Ia hanya tajuk yang dipilih, kerana dalam masa sebulan, kita mempunyai sekitar 29 hari hingga 30 hari (bulan Qamariah), dan mungkin dalam kesibukan kita mengharungi arus kehidupan, dapatlah kita luangkan sebulan untuk memulakan sebuah pencarian yang penting dalam kehidupan kita. Buku ini juga diletakkan sebagai buku kedua dalam siri Untuk Kita Pendosa, kerana ia adalah refleksi yang baik untuk kita semua, manusia yang berdosa. Kita berani melakukan dosa, mungkin kerana kita terlupa hakikat hidup kita ini ada Tuhan. Kita juga mungkin berani melakukan dosa, kerana kita tidak tahu yang kita punya Tuhan. Lantas buku ini kembali mengingatkan kita pada hakikat tersebut, di samping berusaha membawa kita untuk lebih kenal dengan Tuhan.
Buku ini masih dalam kategori santai. Tidak terlalu berat. Ia sekadar sebuah riadhah fikri, untuk kita melakukan lebih refleksi terhadap diri sendiri, serta mengajak para pembaca memulakan pencarian masing-masing terhadap kebenaran Tuhan yang mereka percayakan selama ini. Mungkin buku ini lebih berorientasikan Allah sebagai Tuhan, kerana ditulis oleh seorang Muslim. Namun kita perlu bertanya kepada diri masing-masing, “Sejauh manakah aku mengenal Allah s.w.t.?” Persoalan itu akan membuatkan kita memulakan sebuah kembara pencarian. Dan keyakinan itu adalah, orang yang mencari, dia akan dapat melakukan peningkatan pada kehidupannya.
HARGA RM18

DIAgnosis



“Setiap DIAgnosis itu hakikatnya datang dari DIA. Doktor hanya perantara.”
Kalau mahu jadi DOKTOR sebab mahu:
1) Kaya
2) Bergaya
3) ’Glamour’
4) Rasa ‘Superior’
Lupakan serta merta. Kuburkan cita-cita mahu jadi doktor segera. Masih banyak kerjaya lain yang dapat berikan kamu semua di atas, bukan kerjaya kedoktoran.
Ini kerjaya yang akan buat kamu rasa betapa dengkelnya ilmu manusia dan betapa hebatnya kuasa Dia. Ini kerjaya yang boleh  buat kamu lebih hargai setiap degup jantung manusia kerana ia mampu berhenti tiba-tiba, pada bila-bila masa. Ini kerjaya yang boleh buat kamu terpaksa korbankan banyak perkara yang kamu mahu di dunia (antaranya cinta) kerana mahu menyelamatkan nyawa.
Maka kerana itu DIAgnosis tercipta untuk memberi inspirasi dan pengajaran bukan hanya pada doktor, bakal doktor atau semua yang berkerja dalam bidang perubatan tetapi juga disasarkan pada semua lapisan masyarakat.
Penulis: Dr. Anwar Fazal (MD), Dr. Muhammad Aizzat Othman (MD) & Dr. Azah Isa (MBBS)
HARGA RM20

Dracula Versus AlFateh


Nama Dracula sering disebut-sebut. Sangkaan kita, nama ini hanyalah cerita. Dongeng Barat yang direka-reka.
Siapa sangka yang Dracula memang benar-benar wujud? Lebih menakjubkan, Dracula ini pernah hidup sezaman dengan sultan yang namanya selalu disebut, Sultan Muhammad Al-Fateh.

Dalam buku ini, ada banyak fakta yang mengejutkan. Antaranya: 
1. Dracula adalah antara musuh paling ketat Sultan Al-Fateh.
2. Dracula pernah berkawan dan tinggal bersekali dengan Sultan Al-Fateh.
3. Tidak seperti yang digambarkan dalam filem Dracula Untold, Al-Fateh tidak dibunuh Dracula.
4. Wujudnya watak bernama Radu, adik-beradik Dracula yang banyak membantu Kerajaan Uthmaniyah.
5. Radu adalah pemburu Dracula, seolah-olah watak sebenar yang menginspirasi Van Helsing.

Dracula vs Al-Fateh adalah buku fakta, berasaskan kajian ilmiah.
84 muka surat BERWARNA
Harga RM19

Untuk order dan pembelian terus whatsap ke 017 223 5362 atau TELEGRAM ID ; littlemunas






Thursday, 20 November 2014

Ipad Islamik Juz Amma Dan Buku-Buku Terbaru Untuk Mendidik Generasi Al Quran

Salam semua.Maaf saya tak sempat nak update mengenai aktiviti saya dengan anak.Tapi banyak sangat barang baru masuk ke kedai.Yang tu memang patut disyukuri.Saya mulakan dengan gajet dan akhiri dengan buku ye.

Gajet

Ipad Islamik Juz Amma

Ipad ni memang sangat-sangatlah berguna bagi ibubapa yang memang nak anak menghafal alquran macam saya.Tiada ganguan cartoon youtube mahupun gangguan.Anak ambil dan pilih surah sahaja.

Ada butang pause,skip and play.Puas hati.Memang untuk menghafal semata-mata.Bagus.

Harga RM30
Kos pos Semenanjung RM6

whatsap/sms/ ke 017 223 5362
telegram littlemuna

Buku-buku berkaitan hafalan Al-Quran dan Anak

Mendidik Anak Pencinta Al-Quran



Sinopsis
Buku ini digarap khusus buat pem­baca dalam usaha men­co­rakkan masa depan anak-anak yang bert­eraskan al-Quran. Pem­be­la­jaran dan pen­didikan bert­eraskan al-Quran yang bermula sejak kecil mampu men­jamin aki­dah anak-anak dari­pada goyah, terse­leweng atau terpe­daya den­gan pel­ba­gai diayah masa kini. Selain itu, didikan supaya menc­in­tai al-Quran sejak kecil juga mampu menghin­dar anak-anak dari­pada tergelin­cir dari lan­dasan Islam yang sewa­jarnya. Buku ini mem­bawa seribu satu man­faat kepada pem­baca ker­ana den­gan lahirnya gen­erasi penc­inta al-Quran, maka akan lahirlah umat yang berpe­gang teguh kepada ajaran al-Quran dalam semua aspek kehidu­pan. Buku ini perlu dim­i­liki ker­ana ia mema­parkan kaedah dan pen­dekatan untuk men­didik anak menc­in­tai al-Quran. Mem­beri moti­vasi dan keyak­i­nan kepada pem­baca dalam men­didik anak penc­inta al-Quran. Buku ini juga padat den­gan nasi­hat dan kata-kata hikmah yang bakal menyun­tik seman­gat pem­baca untuk melahirkan anak yang menc­in­tai al-Quran.

Jom zoom in lagi.Yang meariknya,buku ni mempunyaikartun-kartun mini.

224 halaman
HARGA RM20

whatsap/sms/ ke 017 223 5362
telegram littlemuna

Anakku Seorang Hafiz


Bagaimanakah cara mem­o­ti­vasikan anak untuk meng­hafaz al-Quran? Bagaimanakah untuk mer­an­cang? Apakah for­mula dan kaedah yang sesuai untuk anak-anak meng­hafaz al-Quran? Bagaimanakah cara berhada­pan den­gan per­masala­han anak ketika meng­hafaz al-Quran? Setiap per­soalan ini diper­je­laskan dalam buku “Anakku Seo­rang Hafiz” ini agar dapat mem­bantu dan menyu­luh jalan dalam men­didik dan men­tar­biah, seterus­nya mere­al­isas­ikan impian kita untuk meli­hat anak kita ber­jaya meng­hafaz al-Quran Quran sama ada di rumah atau di seko­lah.
Pan­d­uan yang dibariskan oleh penulis begitu jelas mampu mem­bantu dan memu­dahkan usaha yang murni ini. Pan­d­uan yang diben­tangkan juga, bukan sekadar melalui pen­gala­man sahaja, malah diku­atkan oleh pengalaman-pengalaman para ulama dan diteguhkan lagi oleh fakta serta for­mula yang diyakini kemampuannya.
Isi buku menarikdan bewarna-warni.Memang tak jemu membaca.

HARGA RM20

whatsap/sms/ ke 017 223 5362
telegram littlemuna

Hafalan Al-Quran Dalam Sebulan

Sudah banyak buku yang membahas tentang bagaimana menghafal al-Qur'an. Namun, sangat sedikit buku yang menawarkan metod menghafal al-Qur'an dalam waktu singkat, apalagi dalam tempoh sebulan. Melalui buku ini, Ir. Amjad Qasim berupaya memberikan motivasi dan tips, agar kita sebagai muslim mahu dan berusaha menghafal 30 juzuk al-Qur'an dengan sempurna. Tidah tangung-tanggung, hanya dalam waktu sebulan bahkan kurang, kita dapat menghafal al-Qur'an secara keseluruhan. Tentunya, jika kita mahu benar-benar mempraktikkan metod yang dia tawarkan..
Semoga dengan hadirnya buku ini, kita makin terpacu untuk lebih giat lagi dalam menghafal al-Qur'an. Kerana dengan menghafal al-Qur'an, insya-Allah kita akan mendapatkan kemuliaan dan darjat yang tinggi di sisi Allah Ta'ala. Selamat mengambil manfaat dari buku ini.

Harga:RM19.00
whatsap/sms/ ke 017 223 5362
telegram littlemuna

Tuesday, 18 November 2014

Buku-buku terbaru di kedai [Edisi November]

Syukur sekarang dah berjaya masukkan buku-buku kedalam koleksi jualan saya.Bulan Disember ni Insyaallah akan ada pelbagai kombo menarik.Jom zoom in buku-buku baru masuk.

Kategori Santai

1.Catatan Mat Lutfi


Sapa hat dok 'enjoy' sangat tengok adik angkat hampa kat youtube ni.Dia dah keluarkan buku bersifat santai (buleh tulih buku jugak dia...)

CATATAN MAT LUTFI

Kalau kalian suka baca diari orang, mungkin kalian suka baca buku ini, walaupun orang yang suka baca diari orang lain belum tentu dia pasrah bila orang terbaca diari dia.

Segala kisah-kisah mistik, fatamorgana, dan epik ada dalam buku ini (ha???). Namun sudah pasti tidak mampu menandingi kisah realiti dan pemerhatian tajam penulisnya.

Buku kedua Puteh Press ini pasti akan membawa pembaca mengenali sosok Matluthfi dengan lebih dekat dan lebih intim (koh koh), dan yang paling penting mengenal diri kalian sendiri.

Harga rm25

2. DRACULA VS ALFATEH


DRACULA Vs AL FATEH
Nama Dracula sering disebut-sebut. Sangkaan kita, nama ini hanyalah cerita. Dongeng Barat yang direka-reka.
Siapa sangka yang Dracula memang benar-benar wujud? Lebih menakjubkan, Dracula ini pernah hidup sezaman dengan sultan yang namanya selalu disebut, Sultan Muhammad Al-Fateh.
Dalam buku ini, ada banyak fakta yang mengejutkan. Antaranya:

1. Dracula adalah antara musuh paling ketat Sultan Al-Fateh.
2. Dracula pernah berkawan dan tinggal bersekali dengan Sultan Al-Fateh.
3. Tidak seperti yang digambarkan dalam filem Dracula Untold, Al-Fateh tidak dibunuh Dracula.
4. Wujudnya watak bernama Radu, adik-beradik Dracula yang banyak membantu Kerajaan Uthmaniyah.
5. Radu adalah pemburu Dracula, seolah-olah watak sebenar yang menginspirasi Van Helsing.


Dracula vs Al-Fateh adalah buku fakta, berasaskan kajian ilmiah.
RM19

Jika berminat sms/whatsap 017 223 5362
Telegram littlemuna

Monday, 27 October 2014

Softbook untuk bayi [6bulan ke atas]

Softbook pilihan ibu-ibu untuk bayi 6 bulan ke atas

Hari ni kita lihat-lihat softbook yang ada di kedai saya untuk 6 bulan ke atas.Pada waktu ni dia sangat suka pegang memegang.Semua benda nak dicapainya.


Tajuk-tajuk softbook

1. WHERE IS ELMO

Memang comel.Anak saya yang 2 tahun tu,memang dari kecil suka softbook.Untuk softbook ni ada aktiviti yang kita buat semasa membaca.Jalan ceritanya adalah bermain 'peek-a-boo' mencari elmo.Jadi anda boleh main,selak bawah meja,belakang tuala dan lihat dalam cermin untuk mencari Elmo.Jom tengok isinya.
Didatangkan dalam beg lutsinar
Flip the hat and try to find Elmo
Elmo is behind the towel [flip the towel]
Elmo is under the table. Angkat sarung meja.
Kesesuaian umur 6bulan ke atas.

2. EMILYS DAY

Peminat Emilys Day adalah ibu-ibu yang ada anak perempuan.Yang mana mempunyai anak lelaki,buku ini masih relevan.Alkisahnya mengenai aktiviti Emily hari tu seperti bermain macam-macam.Kesesuaian umur 6bulan ke atas.
Topi dan muka timbul.Boleh bayi anda sentuh-sentuh

Beraktiviti-buka dan lihat apa yang Emily main

3. PEEKABOO

Peekaboo ni jenama lamaze.Kualiti antarabangsa.Dengan warna dan kartunnya memang saya puas hati.Dia melatih sensory sentuhan anak anda juga.Bagi yang masih kecil,ramas-ramas rambut baby boy pada muka depan.Aktivitinya,main peekaboo dengan mummy,daddy,grandma,grandpa,kitty dan puppy.Kalau kena gaya cerita cak2!anak saya tergedik-gedik gelak.Seronok atau tidak sesebuah buku,bergantung juga kepada imaginasi ibu-bapa yang menjayakan aktiviti tu.

Contoh muka depan dan didalam


Credit:http://scarab.happy.ph
Yang paling saya suka,material dia cotton.Bukan polyester material.Kesesuaian umur 6 bulan keatas


HARGA RM28/per unit
Beli 2 RM50

Bagaimana membuat pembelian?
Whatsap ke 017 223 5362 untuk pertanyaan dan order



Sunday, 19 October 2014

Baking with kid [PEANUT BUTTER COOKIES]

RESEPI KANAK-KANAK 

Aktiviti petang Sabtu kami isi dengan masak peanut butter cookies.Sedap dan senang nak buat.Saya tak pernah sangka.Sampai saya belek-belek buku cooking with kids kat dapur saya tu.

Saturday, 18 October 2014

Telekung Kanak-Kanak [Stock Clearance]

Harga kurang dari biasa

Salam semua,kali ni jual kurang dari harga biasa telekung-telekung ni sebab nak clear stock sedia ada.Ada 4 warna semuanya dan diperbuat dari kain lycra.

Maklumat mengenai telekung kanak-kanak

Ini sedikit sebanyak info mengenai telekung ini

>material lycra
> size kecil sesuai untuk 2-7 tahun
> size besar sesuai untuk 8-12tahun

SENARAI HARGA

HARGA SEBELUM SALE; KECIL RM59
HARGA STOCK CLERANCE; RM45

HARGA SEBELUM SALE; BESAR RM69
HARGA STOCK CLERANCE; RM55