Thursday, 20 November 2014

Ipad Islamik Juz Amma Dan Buku-Buku Terbaru Untuk Mendidik Generasi Al Quran

Salam semua.Maaf saya tak sempat nak update mengenai aktiviti saya dengan anak.Tapi banyak sangat barang baru masuk ke kedai.Yang tu memang patut disyukuri.Saya mulakan dengan gajet dan akhiri dengan buku ye.

Gajet

Ipad Islamik Juz Amma

Ipad ni memang sangat-sangatlah berguna bagi ibubapa yang memang nak anak menghafal alquran macam saya.Tiada ganguan cartoon youtube mahupun gangguan.Anak ambil dan pilih surah sahaja.

Ada butang pause,skip and play.Puas hati.Memang untuk menghafal semata-mata.Bagus.

Harga RM30
Kos pos Semenanjung RM6

whatsap/sms/ ke 017 223 5362
telegram littlemuna

Buku-buku berkaitan hafalan Al-Quran dan Anak

Mendidik Anak Pencinta Al-Quran



Sinopsis
Buku ini digarap khusus buat pem­baca dalam usaha men­co­rakkan masa depan anak-anak yang bert­eraskan al-Quran. Pem­be­la­jaran dan pen­didikan bert­eraskan al-Quran yang bermula sejak kecil mampu men­jamin aki­dah anak-anak dari­pada goyah, terse­leweng atau terpe­daya den­gan pel­ba­gai diayah masa kini. Selain itu, didikan supaya menc­in­tai al-Quran sejak kecil juga mampu menghin­dar anak-anak dari­pada tergelin­cir dari lan­dasan Islam yang sewa­jarnya. Buku ini mem­bawa seribu satu man­faat kepada pem­baca ker­ana den­gan lahirnya gen­erasi penc­inta al-Quran, maka akan lahirlah umat yang berpe­gang teguh kepada ajaran al-Quran dalam semua aspek kehidu­pan. Buku ini perlu dim­i­liki ker­ana ia mema­parkan kaedah dan pen­dekatan untuk men­didik anak menc­in­tai al-Quran. Mem­beri moti­vasi dan keyak­i­nan kepada pem­baca dalam men­didik anak penc­inta al-Quran. Buku ini juga padat den­gan nasi­hat dan kata-kata hikmah yang bakal menyun­tik seman­gat pem­baca untuk melahirkan anak yang menc­in­tai al-Quran.

Jom zoom in lagi.Yang meariknya,buku ni mempunyaikartun-kartun mini.

224 halaman
HARGA RM20

whatsap/sms/ ke 017 223 5362
telegram littlemuna

Anakku Seorang Hafiz


Bagaimanakah cara mem­o­ti­vasikan anak untuk meng­hafaz al-Quran? Bagaimanakah untuk mer­an­cang? Apakah for­mula dan kaedah yang sesuai untuk anak-anak meng­hafaz al-Quran? Bagaimanakah cara berhada­pan den­gan per­masala­han anak ketika meng­hafaz al-Quran? Setiap per­soalan ini diper­je­laskan dalam buku “Anakku Seo­rang Hafiz” ini agar dapat mem­bantu dan menyu­luh jalan dalam men­didik dan men­tar­biah, seterus­nya mere­al­isas­ikan impian kita untuk meli­hat anak kita ber­jaya meng­hafaz al-Quran Quran sama ada di rumah atau di seko­lah.
Pan­d­uan yang dibariskan oleh penulis begitu jelas mampu mem­bantu dan memu­dahkan usaha yang murni ini. Pan­d­uan yang diben­tangkan juga, bukan sekadar melalui pen­gala­man sahaja, malah diku­atkan oleh pengalaman-pengalaman para ulama dan diteguhkan lagi oleh fakta serta for­mula yang diyakini kemampuannya.
Isi buku menarikdan bewarna-warni.Memang tak jemu membaca.

HARGA RM20

whatsap/sms/ ke 017 223 5362
telegram littlemuna

Hafalan Al-Quran Dalam Sebulan

Sudah banyak buku yang membahas tentang bagaimana menghafal al-Qur'an. Namun, sangat sedikit buku yang menawarkan metod menghafal al-Qur'an dalam waktu singkat, apalagi dalam tempoh sebulan. Melalui buku ini, Ir. Amjad Qasim berupaya memberikan motivasi dan tips, agar kita sebagai muslim mahu dan berusaha menghafal 30 juzuk al-Qur'an dengan sempurna. Tidah tangung-tanggung, hanya dalam waktu sebulan bahkan kurang, kita dapat menghafal al-Qur'an secara keseluruhan. Tentunya, jika kita mahu benar-benar mempraktikkan metod yang dia tawarkan..
Semoga dengan hadirnya buku ini, kita makin terpacu untuk lebih giat lagi dalam menghafal al-Qur'an. Kerana dengan menghafal al-Qur'an, insya-Allah kita akan mendapatkan kemuliaan dan darjat yang tinggi di sisi Allah Ta'ala. Selamat mengambil manfaat dari buku ini.

Harga:RM19.00
whatsap/sms/ ke 017 223 5362
telegram littlemuna

Tuesday, 18 November 2014

Buku-buku terbaru di kedai [Edisi November]

Syukur sekarang dah berjaya masukkan buku-buku kedalam koleksi jualan saya.Bulan Disember ni Insyaallah akan ada pelbagai kombo menarik.Jom zoom in buku-buku baru masuk.

Kategori Santai

1.Catatan Mat Lutfi


Sapa hat dok 'enjoy' sangat tengok adik angkat hampa kat youtube ni.Dia dah keluarkan buku bersifat santai (buleh tulih buku jugak dia...)

CATATAN MAT LUTFI

Kalau kalian suka baca diari orang, mungkin kalian suka baca buku ini, walaupun orang yang suka baca diari orang lain belum tentu dia pasrah bila orang terbaca diari dia.

Segala kisah-kisah mistik, fatamorgana, dan epik ada dalam buku ini (ha???). Namun sudah pasti tidak mampu menandingi kisah realiti dan pemerhatian tajam penulisnya.

Buku kedua Puteh Press ini pasti akan membawa pembaca mengenali sosok Matluthfi dengan lebih dekat dan lebih intim (koh koh), dan yang paling penting mengenal diri kalian sendiri.

Harga rm25

2. DRACULA VS ALFATEH


DRACULA Vs AL FATEH
Nama Dracula sering disebut-sebut. Sangkaan kita, nama ini hanyalah cerita. Dongeng Barat yang direka-reka.
Siapa sangka yang Dracula memang benar-benar wujud? Lebih menakjubkan, Dracula ini pernah hidup sezaman dengan sultan yang namanya selalu disebut, Sultan Muhammad Al-Fateh.
Dalam buku ini, ada banyak fakta yang mengejutkan. Antaranya:

1. Dracula adalah antara musuh paling ketat Sultan Al-Fateh.
2. Dracula pernah berkawan dan tinggal bersekali dengan Sultan Al-Fateh.
3. Tidak seperti yang digambarkan dalam filem Dracula Untold, Al-Fateh tidak dibunuh Dracula.
4. Wujudnya watak bernama Radu, adik-beradik Dracula yang banyak membantu Kerajaan Uthmaniyah.
5. Radu adalah pemburu Dracula, seolah-olah watak sebenar yang menginspirasi Van Helsing.


Dracula vs Al-Fateh adalah buku fakta, berasaskan kajian ilmiah.
RM19

Jika berminat sms/whatsap 017 223 5362
Telegram littlemuna

Monday, 27 October 2014

Softbook untuk bayi [6bulan ke atas]

Softbook pilihan ibu-ibu untuk bayi 6 bulan ke atas

Hari ni kita lihat-lihat softbook yang ada di kedai saya untuk 6 bulan ke atas.Pada waktu ni dia sangat suka pegang memegang.Semua benda nak dicapainya.


Tajuk-tajuk softbook

1. WHERE IS ELMO

Memang comel.Anak saya yang 2 tahun tu,memang dari kecil suka softbook.Untuk softbook ni ada aktiviti yang kita buat semasa membaca.Jalan ceritanya adalah bermain 'peek-a-boo' mencari elmo.Jadi anda boleh main,selak bawah meja,belakang tuala dan lihat dalam cermin untuk mencari Elmo.Jom tengok isinya.
Didatangkan dalam beg lutsinar
Flip the hat and try to find Elmo
Elmo is behind the towel [flip the towel]
Elmo is under the table. Angkat sarung meja.
Kesesuaian umur 6bulan ke atas.

2. EMILYS DAY

Peminat Emilys Day adalah ibu-ibu yang ada anak perempuan.Yang mana mempunyai anak lelaki,buku ini masih relevan.Alkisahnya mengenai aktiviti Emily hari tu seperti bermain macam-macam.Kesesuaian umur 6bulan ke atas.
Topi dan muka timbul.Boleh bayi anda sentuh-sentuh

Beraktiviti-buka dan lihat apa yang Emily main

3. PEEKABOO

Peekaboo ni jenama lamaze.Kualiti antarabangsa.Dengan warna dan kartunnya memang saya puas hati.Dia melatih sensory sentuhan anak anda juga.Bagi yang masih kecil,ramas-ramas rambut baby boy pada muka depan.Aktivitinya,main peekaboo dengan mummy,daddy,grandma,grandpa,kitty dan puppy.Kalau kena gaya cerita cak2!anak saya tergedik-gedik gelak.Seronok atau tidak sesebuah buku,bergantung juga kepada imaginasi ibu-bapa yang menjayakan aktiviti tu.

Contoh muka depan dan didalam


Credit:http://scarab.happy.ph
Yang paling saya suka,material dia cotton.Bukan polyester material.Kesesuaian umur 6 bulan keatas


HARGA RM28/per unit
Beli 2 RM50

Bagaimana membuat pembelian?
Whatsap ke 017 223 5362 untuk pertanyaan dan order



Sunday, 19 October 2014

Baking with kid [PEANUT BUTTER COOKIES]

RESEPI KANAK-KANAK 

Aktiviti petang Sabtu kami isi dengan masak peanut butter cookies.Sedap dan senang nak buat.Saya tak pernah sangka.Sampai saya belek-belek buku cooking with kids kat dapur saya tu.

Saturday, 18 October 2014

Telekung Kanak-Kanak [Stock Clearance]

Harga kurang dari biasa

Salam semua,kali ni jual kurang dari harga biasa telekung-telekung ni sebab nak clear stock sedia ada.Ada 4 warna semuanya dan diperbuat dari kain lycra.

Maklumat mengenai telekung kanak-kanak

Ini sedikit sebanyak info mengenai telekung ini

>material lycra
> size kecil sesuai untuk 2-7 tahun
> size besar sesuai untuk 8-12tahun

SENARAI HARGA

HARGA SEBELUM SALE; KECIL RM59
HARGA STOCK CLERANCE; RM45

HARGA SEBELUM SALE; BESAR RM69
HARGA STOCK CLERANCE; RM55


Sunday, 12 October 2014

Playgroup Percuma Di Rumah

Alkisah dan perkongsian playgroup sukarela di rumah

Bertitik tolak apabila playgroup anak saya tidak lagi beroperasi di sekitar kawasan rumah saya.Saya tercari-cari aktiviti mingguan untuk anak saya bersosial,bermain,berinteraksi dan mengasah kreativitinya.Selama 9 bulan selepas saya mengambil keputusan bekerja dari rumah,anak saya hanya bermain dengan anak kepada rakan saya.Mereka bermain seminggu sekali secara playdate dan tiada bimbingan spesifik.Selepas menyertai SEMINAR AJAR ANAK MEMBACA oleh team Puan Nik Eliani,saya nekad menganjurkan playgroup secara sukarela di rumah.Di bawah saya kongsikan bagaimana saya menganjurkan playgroup.

Gambar ihsan;http://www.frcec.org/

Thursday, 9 October 2014

Pengalaman Saya 'Potty Train' Anak Saya [Umur ;3tahun]

Salam.Jika anda menjaga anak sepenuh masa,potty training period adalah antara waktu paling mencabar bagi saya.Saya mohon pada Allah diberi keampunan kepada saya kerana memarahi anak mengikut emosi ketika proses ini berlangsung.Ya,saya jadi MOMSTER!Sesungguhnya bukan salah mereka,tapi kebanyakan ibu bapa marah kepada anak-anak disebabkan faktor luar,seperti letih menguruskan rumah tangga,tak mendapat perhatian suami,stressdi tempat kerja dan lain-lain [menurut survey Prof Rozieta Shaari].Kembali kepada tajuk tadi,saya klasifikasikan anak saya berjaya 'potty trained' Level 2 dah sebab dia sudah tak perlu memakai pampers walaupun dalam perjalanan jauh seperti balik kampung.Alkisahnya begini

Gambar Ihsan ;http://www.parents.com