Tuesday, 25 April 2017

Telekung Kanak-Kanak Lycra Jenis Berenda Tahun 2017

Assalamualaikum semua. Tahun 2017 ini Puan Ros nak masukkan pelbagai jenis telekung kanak-kanak. InsyaAllah. Kesinambungan jualan telekung kanak-kanak sebelum ini. Suka sangat Puan Ros jual telekung kanak-kanak sebab banyak permintaannya. Tanpa putus-putus rezeki dari Allah TaΓ‘la ya.

Sekarang Puan Ros dah bekerja sepenuh masa. Waktu nak menulis di blog pun sangat terhad. Puan Ros kena curi masa betul-betul. Kadang-kadang nak menulis waktu makan tengahari hari Jumaat (Kan masa rehat panjang...). Tak sampai mood tu. Almaklumlah, waktu paling produktif Puan Ros dengan blog ni dalam 4-6 pagi =)

Telekung Kanak-Kanak Jenis Lycra

Kali ini telekung jenis premium. Kenapa Puan Ros kata premium, sebab kualiti telekung ini berbeza dari yang kita biasa lihat. Kalau dilihat pada harga juga lain ya. Jom kita lihat serba ringkas material dan ciri-ciri telekung ini.

+ diperbuat dari material lycra yang berkualiti (memang jenis lembut)

+ kemasan muka yang sesuai dengan jenis muka kanak-kanak
🌟 

+ kemasan lace atau renda yang berkualiti  dan nampak manis

+ pilihan warna-warna pastel yang memikat hati

+ Tersedia dalam saiz untuk 2-13 tahun

Warna-warna yang tersedia untuk adik dan kakak






Macam mana nak tahu saiz untuk umur anak?


Nak tengok gambar bila dipakaikan kepada anak-anak?




Macam mana nak beli?

Belian boleh dibuat melalui whatsap Puan Ros 017 223 5362

Direct whatsap kepada Puan Ros, klik link ini >> Nak tanya Puan Ros pasal telekung
Terus masuk ke whatsap ye Puan-Puan

Wednesday, 16 March 2016

Romper Baju Melayu 2016 READY STOK!

Alhamdulillah,romper baju melayu dah ready stok.Berada di kedai kami sejak pertengahan Mac lagi.Stok-stok baju raya 2016 untuk baby,kanak-kanak dan ibu akan sampai peringkat demi peringkat.Saya akan update di sini ya seperti biasa.Tahun 2016 ni design romper dikenali dengan nama Romper Dhiyad.

Warna-warna romper baju melayu 2016

RED

YELLOW

GREEN

ROYAL BLUE

MAROON

Keistimewaan Romper baju melayu

Alhamdulillah,baby boy sekarang nak bergaya ala-melayu dan mencari yang selesa dah senang.Design baju melayu tetapi dalam bentuk romper baby.Sedap kan?Especially untuk newborn sampai setahun.Nak pakaikan baju melayu complete sah la susah nak mencari.Pakai ala romper ni...senang mak maintain.Selop pakai dan butang je..siap!Baby dah sedia nak gi kenduri ke,akikah ke,raya 2016 atau nak bawak bertarawikh tahun ni.

>> Materialnya kain cotton t-shirt yang sejuk.Selesa untuk baby.
>> Serap peluh,baby selesa tau
>> Tak panas.
>> Paling best nampak in-trend gitu,sebab ada lining warna kontra pada poket depan dan belakang,pergelangan tangan dan leher.Syoomel!

Saiz dan ukuran romper baju melayu


Harga dan cara beli romper baju melayu

Harga RM59
kos pos ke semenanjung RM7 untuk 1-4 helai romper

Cara beli;

+ sms/whatsap 017 223 5362 Puan Ros,juga buka untuk BELIAN BORONG
+ belian di website kami www.littlemunas.com


Testimonial Alas Tilam Waterproof

Terima kasih 1000x atas kiriman gambar-gambar dari pelanggan kami ya.Saya doakan alas tilam ini terus memberi manafaat untuk semua.




Alahai comelnya alas tilam kalis air ni.Material yang belah bercorak ni sangat sedap disentuh.Kalau taknak pasang cadar lain pun tak pe.Belah belakangnya pula kalis air. -Puan Nadiah,Bangi.


Cantik corak...kualiti kain ok ~Kiriman Puan Izani dari Kangar


Kiriman gambar dari Puan Khatifah dari Negeri Sembilan


Terima kasih Puan Penny Yau jauuuh dari Ranau,Sabah.Sudi jugak promote kat kawan-kawan.


Cantik sangat alas ni.Kemas terletak atas tilam.Terbaik ~Puan Azlina dari Johor Bharu


Material selesa...umi tumpang tidoq pun best!!! ~Puan Nurdini,Kelantan


Walk in customer di Butik About Umi&Baby.Terima kasih datang panas-panas hari Jumaat.

Gambar kiriman Puan Azwani dari Shah Alam.Repeat customer =)

Saya suke alas ni cantik dan kemas,mudah di basuh ~Puan Hafiza dari Pasir Gudang

Terima kasih semua.Alhamdulillah.

Dapatkan di website kami >> http://littlemunas.com











Monday, 14 March 2016

Alas tilam waterproof bercorak


Khas untuk IBU yang ada ANAKnya baru MULA POTTY TRAIN 


TIPS BILA MEMILIH ALAS TILAM WATERPROOF

Saya tulis ni berdasarkan pengalaman menggunakan alas tilam yang lain sebelum ini.Iaitu jenis kecil saja,tak sampai 1x1 meter pun.Menutupi punggung,tapi kanak-kanak tidur buas,jadi bergerak sana-sini.Alih-alih kena jugak air kencing pada tilam.Frust.
.
✔Pilih alas tilam yang BESAR.Biarkan ia COVER SELURUH TILAM.Ini bagi menjamin bahawa AIR KENCING TAK MASUK KE DALAM TILAM dan mengotorkan tilam anda.Hapak nanti satu bilik
.
✔Pilih alas tilam yang JENIS FITTED.Maksudnya ada getah ringkas dan boleh 'ATTACH' pada tilam supaya ia TIDAK BERGERAK ketika anak tidur buas.
.
✔Pilih material yang RINGAN dan MEMUDAHKAN KERJA-KERJA BASUHAN walaupun menggunakan tangan atau WASHING MACHINE.



Apa kata pengguna?

πŸ‘‰
 πŸ‘‰

Alahai comelnya alas tilam kalis air ni.Material yang belah bercorak ni sangat sedap disentuh.Kalau taknak pasang cadar lain pun tak pe.Belah belakangnya pula kalis air. -Puan Nadiah,Bangi.

LIHAT TESTIMONI LAIN, APA KATA MEREKA YANG SUDAH MEMILIKINYA DISINI >> http://littlemunas.com/shop/testimoni-alas-tilam-waterproof/

✆✆ UNTUK ORDER/PERTANYAAN ✆✆
>> WHATSAPP "WATERPROOF" di 017 223 5362 <<


Harga Alas tilam waterproof

ALAS Tilam WATERPROOF ini terdapat dalam 3 saiz;
SINGLE RM55
QUEEN/KING RM65

Kos pos seunit RM7 ke Semenanjung








Keistimewaan alas tilam waterproof

✪TILAM anda KERING dan TERLINDUNG dari BASAHAN KENCING setiap pagi.

✪TIADA BAU yang TAK MENYENANGKAN pada TILAM lagi.SUASANA bilik KURANG BERBAU sikit...hehehe

✪KEBASAHAN kerana sedang POTTY TRAINING lebih SENANG DI URUS.Angkat RENDAM,BILAS DAN SIDAI.SENANG&MUDAH

✪CORAK memang CANTIK-CANTIK.ANAK anda pasti SUKA.

DAPATKANNYA HARI INI.
=====================================
Di WEBSITE KAMI >> www.littlemunas.com
.
Insyaallah Puan BAKAL BERPUAS HATI dengan KUALITI ALAS TILAM WATERPROOF ini.

Friday, 11 March 2016

Telekung Lycra Kanak-Kanak 2016

Assalamualaikum,jom.Saya nak tunjuk sebahagian kenangan-kenangan manis saya dengan telekung kanak-kanak ni.Tengok throwback.Hehhe!



‪#‎throwback‬ Beli untuk si kembar tau...comelnya.Ini feedback dari ibu yang beli untuk kembarnya.Gambar sebelah kanan pulak display telekung di kedai kami.Boleh datang dan fitting di Butik About Umi&Baby,Subang Bestari atau secara online.


‪#‎throwback2015‬ Masih saya ingat,URGENT membeli sebab anak pelanggan saya ada trip ke masjid oleh tadikanya.Puas hati saya tengok adik pakai semasa ikut trip ke masjid.
Terima kasih


‪#‎throwback‬ Terima kasih buat Puan Norhanis dari UM.Ini telekung yg keempat beliau beli dengan kami.Terima kasih atas kepercayaan anda.
Doakan anak-anak kita solat cukup 5 waktu hingga akhir hayat.


‪#‎throwback2015‬ Puan Nik dari KL,masih saya ingat beliau beli awal seminggu dua dari tarikh lahir anaknya.Terima kasih kerana sudi berkongsi gambar hadiah birthday dengan kami.


‪#‎throwback2015‬ 
Anak Puan Sofiya dari Setapak.Ini kes melatih dan memupuk anak solat.Umur 3 tahun ketika ini.


‪#‎throwback‬ Ini hadiah dari ibubapa kepada anak perempuan mereka.Semasa kami buka booth sempena Maulid Akbar di Masjid Bukit Jelutong.
Datang fitting dan terus ambil yang berkenan.Tersentuh hati saya tengok.Besar harapan ibu bapa supaya anak2nya cukup solat 5 waktu hingga akhir hayat.


Yang ini special.Ayah yang belikan untuk anak perempuan mereka.Kiriman dari Sepang,Selangor.


Telekung kanak-kanak saiz XS untuk si kecik comel cenonet.Dalam linkungan 1-2 tahun juga ada tau.Jangan lupa tanya saya untuk saiz ini.


Dah sampai dan sudi kirimkan gambar..kami sangat hargai.Alhamdulillah.

Anda nak tahu mengenai telekung lycra kanak-kanak? Lihat corak terkini 2016 di sini >> http://littlemunas.blogspot.my/2016/03/telekung-kanak-kanak-lycra-2016.html

Telekung Kanak-Kanak Lycra 2016

Assalamualaikum semua,hari ni kami update telekung kanak-kanak lycra kami ye.Warna terbaru 2016.Buka untuk borong juga =) .Suka tau bila dah dapat jual borong juga.

Insyaallah walaupun dah biasa menjual telekung ni...saya nak kongsikan warna-warna telekung terbaru sempena 2016

Warna telekung kanak-kanak lycra 2016






Warna sedia ada seperti berikut;



Keistimewaan Telekung Kanak-kanak lycra

+ Warna yang sesuai dengan jiwa kanak-kanak.Kalau anda tunjukkan kepada ibu-ibu,mereka sangat 'excited' untuk berikan kepada anak-anak mereka untuk pilih =)

+ Material daripada lycra yang lembut.Warna yang kontra di bahagian renda telekung dan bukaan muka

+ Kain yang labuh.Tidak senteng


+ Ada getah pengikat kepala.Ini sangat berbeza dengan telekung yang ada dipasaran yang rata-rata hanya menggunakan tali.Keistimewaan pengikat kepala ini adalah -kanak-kanak dapat memakai sendiri tanpa memerlukan bantuan ibu bapa untuk ikat.

+ Kesesuaian saiz dari umur 3-9 tahun.

Saiz telekung


Kesesuaian Saiz M untuk 3-6 tahun
Kesesuaian Saiz L untuk 7-9 tahun

Harga jualan dan cara borong

Harga jualan RM69

Untuk harga borong dengan belian 6 pasang ke atas boleh hubungi saya Puan Ros 017 223 5362

Untuk belian borong kami akan menggunakan kurier yang bepatutan untuk pos barang-barang berat.

Tiada COD tetapi pelanggan boleh datang collect di Butik About Umi&Baby di Seksyen u5,Shah Alam.Sila telefon dulu untuk borong.


Lihat testimonial telekung borong di sini >> http://littlemunas.blogspot.my/2016/03/telekung-lycra-kanak-kanak-2016.html