Friday, 12 February 2016

Telekung Kanak-Kanak Untuk Borong

Assalamualaikum semua.2016 kami selangkah maju ke hadapan.Syukur pada tahun ini kami mampu mengedarkan telekung secara borong juga.Alhamdulillah saya dah menjalankan jualan secara retail telekung kanak-kanak ini sejak 3 tahun yang lalu.Banyak juga pertanyaan mengenai cara nak borong telekung,nak beli telekung kanak-kanak secara borong dan ada yang nak borong telekung kanak-kanak ini .Alahamdulillah tahun ini kita realisasikan.

Warna-warna untuk telekung borong

Jom kita lihat warna-warna untuk borong telekung kanak-kanak dahulu.






Keistimewaan Telekung Lycra ini

+ Warna yang sesuai dengan jiwa kanak-kanak.Kalau anda tunjukkan kepada ibu-ibu,mereka sangat 'excited' untuk berikan kepada anak-anak mereka untuk pilih =)

+ Material daripada lycra yang lembut.Warna yang kontra di bahagian renda telekung dan bukaan muka

+ Kain yang labuh.Tidak senteng

Kain labuh
+ Ada getah pengikat kepala.Ini sangat berbeza dengan telekung yang ada dipasaran yang rata-rata hanya menggunakan tali.Keistimewaan pengikat kepala ini adalah -kanak-kanak dapat memakai sendiri tanpa memerlukan bantuan ibu bapa untuk ikat.

+ Kesesuaian saiz dari umur 3-9 tahun.

Carta Saiz untuk telekung kanak-kanak



Kesesuaian Saiz M untuk 3-6 tahun
Kesesuaian Saiz L untuk 7-9 tahun

Perkongsian pengalaman menjual telekung kanak-kanak

Ini hanyalah perkongsian pengalaman sayaTelekung kanak-kanak weeda sangat sesuai dijual secara retail.Senang dijual kerana warna telekung dan rendanya sangat menarik perhatian kanak-kanak dan ibu.Gambar katalog disediakan dan amat cantik.

Sebelum-sebelum ini penjualan melalui whatsap lebih menggalakkan.Senang kita berkongsi warna-warna telekung yang ada.Saya juga berkongsi gambar-gambar pelanggan terdahulu.Nampak lebih realistik.

Harga telekung RM69 sepasang dan amat berpatutan dengan kualiti.Kadang-kadang pembelian lebih dari satu untuk keluarga yang mempunya adik beradik perempuan.Insyaallah.

Harga jualan dan cara borong

Harga jualan RM69

Untuk harga borong dengan belian 6 pasang ke atas boleh hubungi saya Puan Ros 017 223 5362

Untuk belian borong kami akan menggunakan kurier yang bepatutan untuk pos barang-barang berat.

Tiada COD tetapi pelanggan boleh datang collect di Butik About Umi&Baby di Seksyen u5,Shah Alam.Sila telefon dulu untuk borong.


Update terbaru dari Little Muna's Playhouse

Kami sudah berpindah ke blog http://littlemunas.com/blog/ 

jemput ke sana untuk lebih update dan artikel menarik.

Lawati website kami untuk shopping barang-barang keperluan ibu dan bayi serta educational toys di http://littlemunas.com/

Jemput ke Butik fizikal kami di About Umi&Baby,Shah Alam



Wednesday, 7 October 2015

Kisah Booth Yang Kami Sertai

Throwback booth yang kami sertai dalam bulan terdekat ini;

+Booth bulan Ogos,suasana glamour di KPJ Damansara.

+Booth bulan September,dipukul ribut di Forum Perdana dianjurkan di SMAP Kajang.Tengah padang sayang..

+Booth bulan Oktober :
23-25 Oktober ni di Mom&Baby Expo,Plaza Masalam.Kita tengok apa cerita booth kali ini.Lama-lama kita boleh buat kompilasi cerita-cerita booth.
Anda jangan tak datang.Saya tak sabar nak jumpa 'mem besar' kedai barang baby yang lain.Jumpa di Plaza Masalam.
Insyaallah saya akan sambung di entri akan datang.

Friday, 31 July 2015

Jubah Flower Girl Muslimah

Musim kenduri kendara datang lagi.Meriahnya berganti-ganti,kemuncaknya hujung tahun ni.Kami dengan sukacita kali ini,menampilkan warna baru jubah kami sempena sama-sama mewarnai kegembiraan menyambut ahli baru dalam keluarga.Little Muna's membawakan koleksi baju flower girl.

Warna Baru

Kalau duduk kembang macam princess

Biru baju ni sama dengan biru baju Elsa

Anggaran saiz dan umur

Saiz jubah tidak tertakluk kepada umur,tetapi kepada ketinggian kanak-kanak.Disini saya berikan panduan size secara am. Saiz dan umur berbeza mengikut ketinggian,saya mohon ibu-ibu ambil ukuran anak dan buat perbandinga dengan saiz chart untuk mendapatkan saiz yang tepat.

Harga dan cara belian

RM69 untuk saiz 16-22
RM75 untuk saiz 24-28

Harga tidak termasuk pos.
Cara belian,telegram atau whatsap ke 017 223 5362 atau belian terus dengan PM facebook kami >> Muslim Kids Clothing

Thursday, 30 July 2015

Alas tilam kalis air untuk kanak-kanak

Alas tilam kalis air untuk kanak-kanak,orang sakit dan orang tua yang uzur

Pelapik tilam kalis air di kedai kami kali ni istimewa sikit.Datang dengan pelbagai warna dan saiz.3 saiz kami jual iaitu single,queen dan king.Kalau guna alas tilam kalis air yang lain,ok juga.Cuma kecil.Kalau anak anda tak lasak boleh le.Anak saya habis terpusing pelapik tu...last sekali basah juga tilamku.

Tips pilih alas tilam kalis air

Saya tulis ni berdasarkan pengalaman menggunakan alas tilam yang lain sebelum ini.Iaitu jenis kecil saja,tak sampai 1x1 meter pun.Menutupi punggung,tapi kanak-kanak tidur buas,jadi bergerak sana-sini.Alih-alih kena jugak air kencing pada tilam
  1. Pilih alas tilam yang besar.Biarkan ia meliputi seluruh tilam.Ini bagi menjamin bahawa air kencing tidak masuk ke tilam dan mengotorkan tilam anda.Hapak nanti.
  2. Pilih alas tilam yang jenis fitted.Maksudnya ada getah ringkas dan boleh diikat pada tilam supaya ia tidak bergerak ketika anak tidur buas
  3. Pilih material yang ringan dan memudahkan kerja pembasuhan walaupun menggunakan tangan.
  4. Pilih material yang tidak panas.
Alas tilam meliputi seluruh tilam

Panduan penggunaan alas tilam kalis air ini

  • Pilih alas tilam mengikut saiz tilam anda.Kerana alas tilam ini mempunyai saiz seperti tilam.Bentangkan pada tilam seperti ini.

  • Kemudian,gunakan getah yang terdapat pada setiap penjuru alas tilam dan selit pada tilam anda supaya ia tidak bergerak.Lihat gambar getah alas tilam
Getah penyangkut pada tilam

  • Tegangkan katil dan bentangkan cadar biasa di atasnya.Apa bila anak kencing,cadar akan basah,tetapi alas tilam mengelakkan air kencing terkena tilam.Cadar boleh dicuci seperti biasa.

  • Jika anda tidak mahu letakkan cadar di atas alas tilam pun tak per.Ada pelanggan yang letak terus alas tilam sebagai cadar kerana materialnya tidak panas.

Keistimewaan Produk

>> Pelapik tilam kalis air ini lebih besar dan meliputi seluruh tilam anda
>> Mudah dibasuh kotorannya sebab ia kalis air
>> Terdapat getah untuk disangkut pada tilam seperti gambar ini.Tiada lagi masalah pelapik tu bergerak-gerak lari tempatnya sewaktu tidur.
>> Terdapat 3 pilihan saiz; SINGLE,KING&QUEEN
>> Terdapat 3 pilihan warna; Biru,pink dan purple

Cara membasuh

Seeloknya basuh dengan cucian tangan.Kerana ia cepat kering dan memanjangkan jangka hayat alas tilam.

Tips :basuh bersama dengan cadar lain menggunakan mesin.

Alas tilam kalis air bercorak





Saiz alas tilam waterproof tilam dan harga

Alas tilam 1 warna

single: 93 x 193 cm RM 50 
queen :179 x 193 //king: 183 x 193 cm RM 60 
Alas tilam bercorak

single : RM55
queen/king : RM65

Cara pembelian

Beli melalui website kami di http://littlemunas.com atau whatsap 017 223 5362

Walk in ke Butik About Umi&Baby,Shah Alam



Wednesday, 29 July 2015

Baby Musical Carpet

Assalamualaikum.Alhamdulillah saya menjual baby musical carpet ni sejak dari 2012.Kali ini 2015 saya bawakan lagi educational toys yang makin hebat.Eventually selepas bertahun-tahun dalam arena educational toys ni,saya makin mahir.Alhamdulillah.
Kali ni kita buat comeback.

English learning;Baby Musical Carpet

Baby musical carpet
Inilah rupa baby musical carpet dan kotaknya.Jom kita tengok pula fungsi dia.

Comel dan sesuai untuk baby tau

Fungsi

1. Lampu menyala nila ditekan-tekan.Sesuai untuk menarik minat baby.
2. Ada 6 fungsi MODE.Nampak tak lilin yang tulis MODE tu?Mode tu boleh ditukar-tukar kepada MODE; Read ABC,Music,Quiz,Disco (bunyi-bunyi) dan ABC bila baby tekan.
3. Ada bunyi telefon,kuda,burung dan lain-lain.

Product Information

> Menggunakan 3 battery AAA
> Saiz 68 x 45cm
> Sesuai untuk baby yang dah mula merangkak.
HARGA RM43/Kos pos ke semenanjung RM7

Boleh buat belian melalui whatsap 017 223 5362
atau PM facebook kami https://www.facebook.com/littlemunas
atau terus ke Butik Penyusuan About Umi&Baby,Subang Bestari

Ready stock
Nak tengok video baby musical carpet?Saya terjumpa di youtube.

Friday, 24 April 2015

Jubah Kanak-Kanak Perempuan [Early April Editionl]

Awal April sempat restok lagi jubah ni.Bach lepas ramai yang membeli size besar.Maksud saya mostly kakak-kakak yang dah sekolah.Comel betul.Kali ni warna yang lebih terang masuk.Jom tengok-tengok.Penat saya ber-photoshoot secara ringkas kali ini.Semua warna-warna yang popular tau seperti ‘mustard’,peach dan green.

Ciri-Ciri Jubah Kami

  1. Jenis kain adalah material lycra yang berkualiti.Bukan jenis yang ringan dan jarang.Material yang berat membuatkan ianya nampak ‘flowy’.
  2. Potongan jubah jenis ‘princess cut’ dengan cekak di tangan
  3. Kemasan lycra ‘glitter’ esklusif pada bahagian atas dan tangan jubah.
  4. Terdapat dari size 2tahun hingga 10-12 tahun bergantung kepada ketinggian anak anda.Jadi sesuai dipadankan bersama adik beradik dan sepupu-sepupu.

Warna Warna Early April Edition

  • Red&Mustard – Masa saya jual warna-warna gelap dan elegan ramai yang bertanyakan warna mustard.Tema kahwin katanya.Ye ke warna ni tengah ‘in’?

  • Green – Bulan lepas kita ketengah kan turqoise.Kali ni green.Sebab bila akak survey dan validate warna-warna,ramai yang vote green.
  • Red&Peach – Lembut..warna yang lembut
  • Lilac – Awesome combination of color.Tambahan kami memang ada variasi warna-warna ungu.

Purple Edition

Bagi yang dah ada tema raya mahupun kenduri..silakan.Purple edition.
PURPLE>LILAC>DARK PURPLE

Green Edition

OCEAN>EMERALD>TURQUOISE

Tonton video pelanggan kami 


Harga dan cara belian

  • RM69 untuk saiz 18-22
  • RM75 untuk saiz 24-28
Harga tidak termasuk pos.
Cara belian,telegram atau whatsap ke 017 223 5362 atau belian terus PM facebook kami di sini >> Muslim Kids Clothing