Friday, 30 November 2012

Video tips mengajar Al-Quran pada bayi dan kanak-kanak


Di sini saya ingin kongsikan sedikit ilmu bagaimana mengajar anak baca al-quran dari kecil lagi yang saya jumpa di fan page rakan.Dalam video ni juga ada di ajar tentang gaya anak kita belajar.Rupa-rupanya kanak-kanak dan bayi mempunya 3 cara berbeza mereka belajar.Setiap anak mempunyai cara belajar tersendiri dan tidak sama dengan yang lain. Kenal pasti cara belajar anak anda,insyaallah lebih senang kita mengajar dan berinteraksi dengannya nanti. Anak saya jenis auditory learner.Lihat di bawah tentang ciri2 anak anda;
1.visual learner 
2.auditory learner 
3. kinesthetic learner 
 



Thursday, 29 November 2012

TODDLER BUSY BAG



TODDLER BUSY BAG. What is BUSY BAG?
Anda pernah dengar apa itu BUSY BAG? BUSY BAG adalah beg yang merupakan kit permainan kanak-kanak. Saiznya mestilah senang dibawa kemana2. Permainan yang terdapat pula simple dan sesuai membuatkan anak anda sibuk bermain untuk seketika. Contohnya ketika keluar makan, keluar ke pejabat pos atau temujanji.

Credit : http://mysmallpotatoes.com
Ibubapa hari ini lebih gemar memberi gadget [IPAD @ NOTE] untuk membuatkan anak diam dan tak menggangu mereka buat seketika. Jom tengok idea2 BUSY BAG dari barat.Mereka lebih kreatif dalam membuat permainan untuk anak mereka.Semuanya DIY konsep.Jom kita cuba.

Credit : http://mysmallpotatoes.com
Check it out what is our blogger's definition of  BUSY BAG ;
A busy bag is a simple, age appropriate activity that can be pulled out and easily assembled and completed by your child for when you just need a few minutes of uniterrupted time but don't want to stick them in front of the TV!  
CLICK HERE TO SEE MORE IDEAS OF BUSY BAG  PLAY CREATE EXPLORE
Credit : http://mysmallpotatoes.com
Setiap his busy bag mempunyai fokus tersendiri.Misalnya,fine motor skills, pattern making, dan coordination.Template untuk membuat busy bag juga ada di allourdays.com.


Credit : http://mysmallpotatoes.com
Credit : http://www.simpleorganizedliving.com
Setakat ini dulu perkongsian untuk hari ini. Be creative!
 

Thursday, 22 November 2012

Mix and Match Activity Blocks

Jom ajar anak mengira dengan blok kain yg comel-comel ni..diperbuat dari kain kotton yg lembut dan berwarna-warni ! ade 6 blok kain sesuai untuk bayi 6 bulan-2tahun belajar mengira !

Materials: Fabric and filled with cotton

Measurement: Each block about 8*8*8 cm
Suitable: 6m +


Description: bright colors and happy faced characters promote visual stimulation for baby! It come in a rainbow of bright colors and bold patterns that stimulate baby's vision. The clutching and stacking the soft blocks strengthens hand-eye coordination and the ribbons, crinkle, and soft textures invite baby to explore more, stimulating their tactile senses. The crinkles and rattles awaken baby's auditory awareness making this a great gift idea and educational toy!
 
Mix and Match Activity Blocks
 AVAILABLE
 
or sms 019 772 2314

Sunday, 18 November 2012

Clock and Road Number wooden toys

Here are this week update on wooden toys product. Permainan lebih mencabar minda si kecil dan menarik.

Kelebihan wooden toys ini adalah ringan dan bewarna-warni. Kalau produk ini,kawan2 saya yang merupakan guru kepada murid2 istimewa memang berminat untuk mengunakan toys ini sebagai alat bantu mengajar mereka. kelebihannya? Nantikan di entri akan datang.

Aktifkan minda si kecil anda! 

 CLOCK -BLUE
RM18/excluding postage
 CLOCK -RED
RM18/excluding postage
ROAD NUMBER
RM20/excluding postage

or sms 019 772 2314

Thursday, 15 November 2012

Musical Carpet English Learning

Baby musical mat

Function:
1. 2 flashing lights when pressed.
2. 26 letters of the alphabet
3. 6 keys of function modes

4. produces sound of birds,hoarse,telephone and etc
Listen to the sound by press tightly or step on different button.

Comparison of ABC musical mat with farm musical mat
ABC musical mat is slightly smaller compare to farm play mat


Measurement 68cmx45cm
RM45/postage RM8


Nak buat belian?

Melalui website >> http://littlemunas.com

whatsap kami 017 223 5362

Atau walk in ke Butik kami di About Umi&Baby,Shah Alam


Monday, 12 November 2012

Set Membaca Anak Bijak


Norain ain pada umur 3tahun 8 sudah guna buku 8 dalam set bacalah anakku, buku 4 dalam set readeasy dan sekarang Noraini dah boleh membaca.....bestnye....dapatkan 3 SET MEMBACA ini sekarang juga ! sms 017-223 5362 untuk order !


Set Bacakah Anakku untuk ajar anak membaca Bahasa Melayu


Set ReadEasy Untuk mengajar anak membaca Bahasa Inggeris


Set Buku Al-Furqan untuk membantu anak belajar membaca Al-Quran



Panduan untuk ibubapa:

Pastikan ibubapa melihat dulu kandungan VCD sampai habis dan membaca dulu panduan mengajar yang disediakan dalam set ini.Setelah itu, barulah mula mengajar anak menggunakan VCD dan buku-buku yang ada dalam set ini.

Apa lagi, jom la order sekarang juga!


Siri Cepat Membaca Kaedah Fonetik ini adalah gabungan 3 buku yang menggunakan Kaedah Fonetik iaitu
1) Set Bacalah Anakkku
2) Set Buku Al-Furqan
3) Set ReadEasy Phoenics

Mengapa? Kaedah fonetik adalah kaedah yang paling sesuai dengan kanak-kanak kerana kaedah ini telah dibuktikan secara saintifik sebagai kaedah otak manusia membaca. Kajian telah menunjukkan bahawa otak membaca dengan memecahkan perkataan yang dilihat kepada bunyi-bunyi, lalu otak membunyikan huruf-huruf yang dilihat bagi menyebut atau membaca perkataan itu. Kaedah lain bukan sahaja tidak sesuai untuk kanak-kanak bahkan menyusahkan mereka, lambat, mengelirukan dan membebankan memori.

Testimoni Produk

"Alhamdullilah anak2 saya dpt membaca di usia 5 year dengan bantuan ReadEasy & Bacalah Anakku. Sekarang tengah fokuskan math pulak.. mengira cam tak cukup jari.. dengan jari2 kaki sekali guna." -Puan Shikin

"Alhamdullilah, sepanjang saya mengajar Bacalah Anaku, murid-murid dapat membunyikan dengan baik dan betul. Di samping itu kaedah fonik memboleh murid-murid membaca dengan cepat kerana mereka dapat mengenal dan mengingat bunyi huruf berbanding mengingat nama huruf." -Nabilah binti Othman-Peserta Kursus Bacalah Anakku di Hotel Swiss Inn, Sungai Petani 

1) Set Bacalah Anakku

Penulis: Nik Eliani Nik Nawi & Othman Ahamad
ISBN: 983-867-239-4

Kandungan Pakej:
8 Buah Buku,
1 Buku Panduan Untuk Ibu Bapa Mengajar Anak-Anak, 1 VCD dan 12 Keping Kad Imbas

Penerbit:One Stop Computer and Language Consultancy
Tahun: November 1996

Mengenai Produk
* Sistem Fonetik
* Suku kata mudah
* Bermakna dan berulang
* Dua warna
* Berima
* Kurang Gambar

Peringatan Untuk Ibu bapa:
Pastikan ibubapa melihat dulu kandunganVCD sehingga habis dan membaca dulu panduan mengajar yang disediakan dalam set ini.
Setelah itu, barulah mula mengajar anak menggunakna VCD dan buku-buku yang ada dalam set ini.

2) Set Buku Al-Furqan

Penulis: Kamal Mahyuddin Harun & Zakiah Yob
ISBN: 978-983-3901-53-1 (Edisi Bestari)

Kandungan Pakej:
4 Buah Buku dan 1 VCD Panduan Mengajar Al-Furqan

Penerbit: ReadNetwork
Tahun: Ogos 2001
Mengenai Produk

Sistem Al-Furqan telah disusun supaya anak anda dapat membaca Al-Quran dengan cara yang paling mudah, seawal mungkin, cepat dan efektif. Ia dilengkapi dengan kaedah mengajar yang kreatif dan efektif. Terbukti kanak-kanak yang dapat membaca Al-Quran lebih awal, sebelum bersekolah lagi sering mendapat kejayaan cemerlang dalam pelajaran, berakhlak mulia dan tenang.

Keistimewaan Produk
* Sesuai untuk kanak-kanak 3 tahun ke atas
* Mengikut kaedah fonetik
* Disusun secara sistematik - 14 huruf lazim diikuti huruf bermakhraj
* Perkataan bermakna dalam Bahasa Melayu dan Bahasa Arab
* Kemahiran diperkenal secara bertahap
* Illustrasi dan kad imbasan menarik

3) Set Readeasy Phonics

Penulis: Nik Eliani Nik Nawi & Othman Ahamad
ISBN: 983-867-240-8
Harga Sabah & Sarawak: RM46

Kandungan Pakej:
8 Buah Buku, 1 VCD Panduan dan 6 Keping Kad Imbas

Penerbit: One Stop Computer and Language Consultancy
Tahun: 2001

Mengenai Produk
Terbukti bahawa belajar membaca melalui kaedah fonetik adalah cara paling semulajadi bagi kanak-kanak berumur 3 tahun ke atas. Kajian saintifik juga telah mengesahkan bahawa otak manusia membaca dengan memecahkan perkataan kepada bunyi. Siri membaca berasaskan fonetik ini telah dirancang secara sistematik dengan pendekatan langkah-demi-langkah adalah kesemua yang anda perlukan untuk membantu anak anda membaca dalam Bahasa Inggeris. Ia juga dapat membantu bukan pengguna Bahasa Inggeris untuk memahami bahasa tersebut dengan mudah.
Keistimewaan Produk

* Sistem Fonetik
* Suku kata mudah
* Bermakna dan berulang
* Dua warna
* Berima
* Kurang Gambar

Testimoni Pelanggan:

"Sy Yinhasni, sy beli buku Bacalah anakku, Read Easy & Mengaji Kaedah Furqan Puas hati sy tgk anak sy yg sulung (5thn) skrg ni dah boleh membaca dgn baik tambahan pula dia rajin buat ulang kaji sendiri tanpa paksaan.Yelah kebykan anak2 umur sedemikian dah msk tadika ...... skrg ni tgh berusaha utk adiknya pulak yg nyata sy perlukan pendekatan yg berbeza utk nye Jgn rs rugi melabur utk pendidikan anak-anak sendiri." ~Puan Hanani - Batu Pahat, Johor~



Beli 3 set membaca ini dengan FREE 3 POSTER ALIF BA TA hanya pada harga RM116 termasuk kos poslaju ke semenanjung atau RM126 termasuk kos pos ke sabah/sarawak


Ok, cara nak bayar pula..senang je..
isi order form di sini
 atau sms 017-223 5362




Noura anak saya dah mula kenal huruf pada usia 1thn 7 bulan dengan bantuan set Al-Furqan

Jom cuba untuk si kecil anda mahupun anak murid kesayangan
ORDER? sms 017-2235362

RM116 (including postage to semenanjung)
RM126 (including postage to Sabah/Sarawak)

Video ajar anak alfurqan

Thursday, 8 November 2012

CLEARANCE SALE!!!

Here is our very 1st clearance sale. We would like to clear current stock to buy more new stock Insyaallah.

 Bedtime for bunny

RM25

Rumah Saya
RM30

BUSY THOMAS
RM25

ELLIOT THE ELEPHANT
RM25

Thats all for now..and a lot more to come.If you are interested to buy,kindly

or SMS 019 772 2314

Wednesday, 7 November 2012

Wooden Toys


Our very first wooden toy collection in the store. Terdiri daripada beberapa design iaitu puzzle, a ba ta dan 123. Banyak design lagi akan dijual pada masa akan datang di kedai kami. Affordable price, hanya RM15 setiap satu. Jom tengok2.

 
CODE; ABATA
AVAILABLE
 
CODE;KURA2
SOLD OUT

 
CODE;123
AVAILABLE
 
CODE;PUZZLE GAJAH
AVAILABLE

RM15/per pcs 

or SMS 019 772 2314