Bahan-Bahan
Pasta mengikut keperluan keluarga
Minyak zaitun
Sos spaghetti carbonara
Sosej (boleh digantikan dengan ayam,udang,sotong dan lain-lain)
Bawang merah
Bawang putih
Cara memasak
1. Rebus pasta hingga empuk
2. Tumis bawang merah dan bawang putih hingga naik bau dalam minyak zaitun yang dipanaskan.
3. Masukkan sosej yang dipotong
4. Apabila sosej sudah masak boleh masukkan sos carbonara.
5. Masukkan sedikit air dan tunggu hingga sos memekat.
6. Masukkan pasta dan kacau sebati.
Gaul sebati |
Hasilnya..Alhamdulillah =) |
Boleh juga memasak menggunakan pemanggang ini. Serba kreatif masakan dengan pemanggang mudah ini.
Jika berminat sms kod PEMANGGANG ke 017 223 5362 untuk medapat 2 buku resepi memasak Chef Hanieliza percuma dengan setiap pembelian PEMANGGANG ini.
HARGA RM140 termasuk postage dan percuma 2 buku memasak tulisan Chef Hanieliza [Senangnya memasak Ayam & Daging dan Senangnya Memasak Makanan Laut & Ikan
Jangan lepaskan peluang memiliki gadget memasak wanita alaf baru
No comments:
Post a Comment