INTI ;
1biji bawang besar ( di dadu)
3 ulas bawang puting ( di cincang )
6 biji koktel sosej (di dadu besar)
6 biji cendawan (dihiris)
TOAST CUP :
6 keping roti di buang kerak
6 biji telur bersaiz kecil
Sedikit mentega untuk di oles atas muffin cup
Cara membuat inti :
1. Tumis bawang putih dan besar
2. Masukkan cendawan yang dihiris dan masak hingga layu.
3. Masukkan sosej dan angkat
Cara membuat toast cup :
1. Oleskan mentega pada muffin cup. Letakkan roti dan lekapkan seperti base cup dalam muffin cup.
2. Masukkan inti yang telah dibuat tadi.
3. Pecahkan telur dalam muffin cup tadi.
4. Bakar dalam ketuhar dalam suhu 150 celcius sampai telur masak.
Roti dibuang kerak tepi |
Letakkan inti atas citarasa masing-masing |
Pecahkan telur dalam setiap cup |
Toast cup siap dihidang.Lazat ! SELAMAT MENCUBA |
Jika berminat sms kod PEMANGGANG ke 017 223 5362 untuk medapat 2 buku resepi memasak Chef Hanieliza percuma dengan setiap pembelian PEMANGGANG ini.
HARGA RM140 termasuk postage dan percuma 2 buku memasak tulisan Chef Hanieliza [Senangnya memasak Ayam & Daging dan Senangnya Memasak Makanan Laut & Ikan
Jangan lepaskan peluang memiliki gadget memasak wanita alaf baru
Halamak cam sedapjer..nak cubala
ReplyDeletezamielashop.blogspot.com
Memang sedap.berkhasiat.mamaain
Delete